View topic - trouble shooting starting my 23 screenside

It is currently Thu Dec 14, 2017 8:31 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jul 05, 2016 4:33 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 14, 2014 4:58 pm
Posts: 7
when i start my 23 screenside the motor turns over painfully. slow is this correct or is my starter needing a look at ? When it finally starts and runs it will not smooth out unless i un hook the vacume line coming from the intake,any help would be appreciated. Thanks,Sharpy 740-663-5010


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jul 05, 2016 8:17 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 28, 2014 4:48 am
Posts: 4
maybe battery to weak?
Was it running ok before?
Don


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jul 06, 2016 9:42 am 
Offline

Joined: Fri Nov 14, 2014 4:58 pm
Posts: 7
turns very slow with any battery or even when jump starting off my truck,never had running before.having never owned or worked on any old car can you tell me this? should this big 12 volt starter/generator turn over like any normal vehicle ? or is it supposed to turn very very slowly ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jul 06, 2016 12:40 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 29, 2011 7:07 pm
Posts: 38
It won't spin like a modern car but will turn over at a good clip. Starter/generator sounds weak. Mine was like that, barely charged too. Having to remove the vacuum line indicates the float is sunk or stuck in your vacuum tank. It is sucking fuel directly into the intake.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Jul 06, 2016 1:59 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 28, 2014 4:48 am
Posts: 4
Buy a mechanics instruction manual from Meyer early dodge, a member here
and start there needs spark gas and air and hope timing not off.
Don


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Tue Jul 12, 2016 4:01 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 14, 2014 4:58 pm
Posts: 7
[quote="DaveWollam"]It won't spin like a modern car but will turn over at a good clip. Starter/generator sounds weak. Mine was like that, barely charged too. Having to remove the vacuum line indicates the float is sunk or stuck in your vacuum tank. It is sucking fuel directly into the intake.[/quote


Float was bad, replaced ,now running good, still turns a little slow im gonna rebuild starter. thanks Dave !!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group